KWS

Statia de procesare - Conditionare PORUMB KWS

Loc. Silistea, Jud. Braila

O investitie majora a companiei germane KWS in Romania o constituie construirea propriei Statii de Procesare porumb, in localitatea Silistea, Judetul Braila, utilata cu cele mai moderne echipamente specializate – pre-curatire, calibrare, gravitare, tratament, insacuire, paletizare si infoliere – toate procesele fiind controlate electronic prin programe computerizate.

KWS Seminte desfasoara activitati complexe de procesare seminte, in propria Statie de Uscare si Conditionare, asigurand un flux continuu, prin intermediul utilajelor de camp achizitionate de companie, pentru activitatile de producere de samanta din Romania. De mentionat este si faptul ca energia utilizata in procesul de uscare este 100% regenerabila, reducand considerabil cantitatea de CO eliberat in atmosfera si diminunand mai mult decat semnificativ costurile cu consumurile energetice.

Achizitia a fost incheiata in anul 2007, iar in prezent Statia pune la dispozitia fermierilor samanta de cea mai inalta calitate, atat pentru regiunea Europei de Sud-Est, cat si in multe alte piete importante din Europa si din restul lumii† - Germania, Franta, Italia, Spania, Rusia, Belarus, Ucraina, Slovacia, Japonia.

†Statia de Procesare Porumb KWS detine in dotare 5.000 mp capacitate depozitare, la cele mai inalte standarde de calitate, 32 celule siloz, insemnand o capacitate suplimentara de inca 5.000 tone permitand astfel o manipulare eficienta, atat a stocurilor cat si a noii productii procesate. De asemenea, tot in dotarea Statiei de Procesare Porumb KWS intra cele mai moderne facilitate, in ceea ce priveste spatiile sociale, atelierele de intretinere si parking-ul pentru utilajele agricole de camp.

Anul 2011 a adus si finalizarea investitiei in propriul laborator specializat in controlul calitatii semintelor, laborator† acreditat conform legislatiei in vigoare.

Astfel, KWS Seminte este unul dintre cei mai importanti furnizori de samanta de cea mai inalta calitate, atat pentru Romania, cat si pentru toate pietele acoperite de firma mama, din Germania.


KWS