KWS
   
 

Romanian Agriculture Leadership Forum 8 noiembrie 2018

KWS Semințe lansează „Proiect pentru Romānia” la RALF 2018, unde este Master Partner pentru al treilea an, consecutiv

De peste 16 ani, KWS Semințe - parte a Grupului KWS Saat SE, unul dintre cei mai importanți producători de semințe pentru agricultură la nivel mondial, īși desfășoară activitatea pe piața locală, timp īn care a devenit un important pilon de dezvoltare īn cadrul grupului la nivel european, cu creștere constantă a cotei de piață regionale īn ultimii 3 ani. Această maturizare completă a companiei īn Romānia a determinat trasarea liniilor strategice pentru perioada următoare, KWS Semințe stabilizāndu-se pe piața locală prin investiții importante īn cercetare, producție, infrastructură, dar și īn resurse umane.

KWS Semințe derulează īn Romānia cel mai amplu program de ameliorare porumb din Sud - Estul Europei, iar hibrizii creați aici performează īn toată regiunea, un element cheie diferențiator pe piața de profil. Īn Europa, KWS deține opt programe diferite de ameliorare și o rețea largă de testare, motiv pentru care dezvoltă īn fiecare an hibrizi competitivi, adaptați condițiilor pedoclimatice din fiecare țară. Urmānd această direcție, lansările de hibrizi “romānești” au format un portofoliu comercial care acoperă toate cerințele fermierilor și toate zonele de cultură a porumbului din Romānia. De asemenea, compania locală se poate māndri că anul acesta, īn premieră, un hibrid creat de KWS īn Romānia va fi lansat la fermele din Franța.

Īnceputul acestui demers strategic lansat chiar īn Anul Centenarului, sub titulatura Proiect pentru Romānia, a avut loc īn urmă cu patru ani, cānd KWS Semințe a lansat KAMPARIS, primul hibrid de porumb creat de o multinațională īn Romānia și adaptat specificului pedo-climatic de aici.” a declarat Doriana Nițu, Country Manager KWS Semințe.

Dezvoltarea proiectului a reprezentat urmarea firească a deschiderii fermierilor romāni față de inițiativele cu notă autentic romānească, știut fiind că un hibrid de porumb creat īn condițiile specifice ale regiunii de cultură īși va dezvolta caractere adaptate nevoilor locale.

„Succesul repurtat de Kamparis ne-a īncurajat să continuăm, iar azi avem satisfacția să includem īn acest Proiect pentru Romānia un număr de șapte hibrizi de porumb 100% romānești, astfel īncāt putem deja vorbi despre un portofoliu complet pe segmentul de maturitate FAO cel mai utilizat īn Romānia de fermierii noștri.” a spus dr. ing. George Mușat, Director Program Ameliorare Porumb FAO 300-400 al KWS pe Europa de Sud - Est.

„Proiect pentru Romānia” a fost inaugurat īntr-un cadru exclusivist, cel al fermierilor de top din Romānia, care practică agricultura de performanță la cel mai īnalt nivel, cu ocazia celei de-a treia ediții a RALF (The Romanian Agriculture Leadership Forum), unde KWS Semințe a fost Master Partner pentru al treilea an consecutiv.

Am decis să continuăm colaborarea cu RALF, īntrucāt tematica acestui forum are la bază viziunea, acest tip de manifestări formānd un cadru conjunctural īn care īncercăm să anticipăm viitorul īn agricultură. Viziunea este o valoare importantă a companiei noastre, pe lāngă independența pe care ne-am asumat-o īn această piață agricolă globală guvernată de fuziuni” – a continuat Doriana Nițu, Country Manager KWS Semințe.

Portofoliul 2018 este foarte bine segmentat pe cererea pieței actuale, cu grupe de hibrizi delimitate īn funcție de destinația īn utilizare din oricare tip de fermă. Hibrizii din portofoliu au, īn proporție de peste 90%, o vechime de cel mult patru ani, mergānd īn trend cu piața. Conceptul ClimaControl3 (grupa hibrizilor de porumb cu toleranță ridicată la secetă și arșiță) lansat īn 2017 a devenit deja cunoscut de către o treime din piața de profil, iar o mare parte l-a utilizat īn cultură sezonul acesta, īnregistrānd astfel una dintre cele mai rapide ascensiuni din agribusiness. Seria lansărilor de noi hibrizi continuă și īn 2018, cu Grupa de Performanță, respectiv grupa hibrizilor de porumb KWS cu rezultate de producție foarte bune īn cazul fermelor cu practici agricole avansate, toți hibrizii componenți ai acestei grupe fiind creați īn Romānia.