KWS
   
 

Ny konsulent på KWS

Vi hälsar Ingemar Jönsson välkommen som ny konsulent på KWS.

Han kommer att ge råd rörande sortval, nematoder och Aphanomyces i nordvästra Skåne (kommunerna Landskrona, Helsingborg, Höganäs, Svalöv, Bjuv, Klippan, Åstorp, Ängelholm och Båstad) samt Halland.

Ingemar är välkänd bland betodlare i området, först som betinspektör vid Hasslarp 1985-1993 och därefter som växtodlingssäljare hos Lantmännen och sedan 2006 hos Vallåkra Lantmannaaffär. Sistnämnda tjänst kommer Ingemar att inneha parallellt med sitt arbete som konsult för KWS.

Ingemar blev lantmästare 1984 och driver föräldragården, Vestregård, sedan 1994.

“Sedan mångar år driver jag lantbruket ihop med min granne, dels för att utnyttja maskinparken bättre på en större areal, men framförallt för att det är mycket trevligare. Sockerbetor är en viktig del i en annars spannmålsdominerad växtföljd.

Jag har alltid varit intresserad av sockerbetsodling. Grödan har en lång historia i min region jag tror på en bra framtid, inte minst tack vare de framsteg vi kan erbjuda genom högavkastande sorter med tolerans mot Aphanomyces och nematoder. Jag ser fram emot många givande möten med mina betodlarkollegor.”

 

Ingemar Jönsson

Fjärestadsbacken 96

255 92 Helsingborg

 

Mobil: 0705-84 43 03

E-Mail: ingemarjoensson@telia.com

 

 
KWS