KWS
   
 

Fältvandring i Hemmesdynge

I början på november hade vi nöjet att bjuda in till en intressant betdag på Söderslätt. Vi började dagen på biogasanläggningen i Jordberga där Torgil Johansson presenterade anläggningen och berättade om driften och utmaningarna, både sådana som man har klarat av men också kommande utmaningar. Efter en givande rundvandring på det forna sockerbruket tog vi oss till Hemmesdynge och hem till Hans-Olof Christensson. På hans betfält växer flera olika KWS sorter, både nuvarande marknadssorter och sorter som vi har en förhoppning ska bli marknadssorter till nästa år. Harald Pålsson presenterade dessa, med lite extra fokus på Orlena KWS som är vår första Aphanomycestoleranta sort. Birte Lau berättade om nematoder och vikten av att ta nematodprov, och att en enkel variant att ta prov är att analysera en del av jorden som rensverket lämnar efter sig.

Efter en värmande gulashsoppa var det dags för maskinvisning. OP-maskiner visade upp flera GPS-utrustade John Deere traktorer och representanter för Väderstad och Överum presenterade Carrier XL och plogar innan de som önskade fick en chans att provköra valfritt ekipage.

Vi är glada att så många ville komma till denna fältdag, och vill också tacka Torgil Johansson och OP maskiner för att de tog sig tid att göra dagen riktigt intressant!

SE_2015Hemmesdynge2

SE_2015Hemmesdynge3

SE_2015Hemmesdynge4

SE_2015Hemmesdynge5

SE_2015Hemmesdynge6

SE_2015Hemmesdynge7

 

 

 
KWS